Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
želva ostruhatá

želva ostruhatá RDB

Centrochelys sulcata

African Spurred Tortoise - Spornschildkröte

řád: Želvy

Želva ostruhatá je největší suchozemskou kontinentální želvou. Obývá subsaharskou Afriku, především suché stepi a polopouště. Krunýř dospělé želvy může měřit až 70 cm. V plzeňské zoo se od roku 1998 vylíhlo více než 500 mláďat této želvy. Malé želvičky, které se v lidské péči líhnou asi po 110 dnech, měří v průměru kolem 5 cm. Od malička jsou velmi čilé a živí se jemně nastrouhaným ovocem a zeleninou. Želvám dělají společnost drobní ptáci, zejména snovači.

ZAJÍMAVOST

Většina želvího "dorostu" v českých zoo a chovatelksých zařízeních pochází z chovu Zoo Plzeň.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt želva ostruhatáželva ostruhatá

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete želva ostruhatá

FOTOGALERIE DRUHU

Zebra

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI