Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk

vaza velký

Coracopsis vasa

Vasa Parrot - Grosser Vasapapagei

Řád: Papoušci Čeleď:Papouškovití

Návštěvníci je poprvé uvidí v novém madagaskarském pavilonu. tento druh papouška žije v malých skupinách v lesích i savanách Madagaskaru a Komorských ostrovů. Živí se semeny a plody. Dožívá se až 50 let.

více informací

vlha núbijská

Merops nubicus

Northern Carmine Bee-eater - Scharlachspint

Řád: Srostloprstí Čeleď:vlhovití

Již anglický název bee-eater napovídá, že jde o hmyzožravého potravního specialistu zaměřeného na lov včel.

více informací

volavka obrovská

Ardea goliath

Goliath Heron - Goliathreiher

Řád: Brodiví Čeleď:volavkovití

Pravděpodobně úplně poprvé je v českých zoo zastoupen tento goliáší druh brodivého ptáka. Představte si ji jako několikanásobné zvětšení evropských volavek. Může být vysoká 135 – 150 cm a maximální rozpětí křídel dosahuje až 230 cm.

více informací

volavka popelavá

Ardea cinerea

Grey Heron - Graureiher

Řád: Brodiví Čeleď:volavkovití

Známý tuzemský brodivý pták. Obývá Evropu, Afriku a Asii. Kromě ryb pojídá i drobné obratlovce i bezobratlé. V ČR je nejhojnější volavkou.

více informací

volavka stříbřitá

Egretta garzetta

Little Egret - Seidenreiher

Řád: Brodiví Čeleď:volavkovití

Živí se drobnými bezobratlými, korýšky, a malými rybami. Nepohrdne ani hmyzem, občas loví ptáčata.

více informací

vousák senegalský

Lybius dubius

Senegal Barbet - Furchenschnabel-Bartvogel

Řád: Šplhavci Čeleď:vousákovití

Vousáci patří spolu s datly a tukany mezi šplhavce. Vousák senegalský je zajímavý červenočerným zbarvením. Na jeho jídelníčku se nachází hmyz a plody. Hnízda si buduje silným zobákem v trouchnivějích stromech.

více informací

výr velký

Bubo bubo

Eurasian Eagle Owl - Uhu

Řád: Sovy Čeleď:puštíkovití

Výr velký loví hlavně savce do velikosti zajíce, ale také ptáky, ryby a jiné studenokrevné obratlovce. Na jídelníčku mívá káňata, jestřáby, kočky divoké, lišky a často i ježky. Hnízdívá na zemi v otevřené krajině nebo v lesnatých oblastech se skalními výstupy.

více informací

výreček malý

Otus scops

European Scops Owl - Zwergohreule

Řád: Sovy Čeleď:puštíkovití

Je to malá saova, lovící především hmyz. Je jedním z 21 druhů rodu Otus. Žije v otevřené krajině se sady i lesy.

více informací

zebřička timorská

Taeniopygia guttata guttata

Timor Zebra Finch - Timor-Zebrafink

Řád: Pěvci Čeleď:astrildovití

Obývá několik tropických ostrovů v Indickém oceánu. Nazývá se rovněž zebřička pestrá ostrovní. Má jiné chovatelské nároky než "klasická" australská zebřička pestrá.

více informací

zlatoprska

Amandava subflava clarkei

Zebra Waxbill - Goldbrüstchen

Řád: Pěvci Čeleď:astrildovití

Jeden z nejmenších astildů Afriky. Je to velmi společenský pták, žije v hejnech a hnízdí v koloniích. Živí se semeny, mláďata krmí hmyzem.

více informací

zoborožec kaferský

Bucorvus leadbeateri

Southern ground hornbill - Kafferhornrabe

Řád: Srostloprstí Čeleď:zoborožcovití

Velký (90 - 100 cm), černý, většinou na zemi se zdržující zoborožec. Obývá křovinatou krajinu a savany. Spolu s příbuzným zoborožcem havraním patří k největším zoborožcům. Větší samec má červený obličejový a hrdelní lalok, menší samice modravý. Vydává hluboké rytmické chrochtání, často v duetu. Žije v párech nebo malých (čtyř až pětičlenných) skupinách. Hnízdí vždy jen dominantní pár, ostatní mu pomáhají ve výchově mladých. Na rozdíl od většiny zoborožců nezazdívá samec během hnízdění v stromové či zemní dutině samici. Inkubace trvá 40-42 dní (5 týdnů). Péče na hnízdě trvá 2 - 3 měsíce. V jeho potravě hraje velkou roli živočišná složka - drobní obratlovci a hmyz. Na severu zasahuje areál jeho rozšíření po Ugandu a Keňu, široce je rozšířený jižně od povodí Konga.

více informací

žluva čínská

Oriolus chinensis

Black-naped Oriole - Schwarznackenpirol

Řád: Pěvci Čeleď:žluvovití

Celkem 33 druhů obývá oblasti Starého světa od Afriky přes Evropu a Asii až do Austrálie.[1] V České republice žije pouze žluva hajní (Oriolus oriolus). Podobným názvem - žluna - jsou označováni příslušníci řádu šplhavců z příbuzenstva datlů.

více informací

< 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI