Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk

emu hnědý

Dromaius novaehollandiae

Emu - Emu

Řád: Kasuáři Čeleď:kasuárovití

Největší pták Austrálie. Je známý tím, že má zelená vajíčka, ze kterých se líhnou nejprve pruhovaná mláďata. Dospělí emu jsou hnědí.

více informací

frankolín rudohrdlý

Francolinus afer

Red-necked Francolin - Rotkehlfrankolin

Řád: Hrabaví Čeleď:bažantovití

Tento frankolín obývá v Africe řadu zemí na jih od rovníku a patří k lovné zvěři. Plzeňská ZOO chová několik druhů frankolínů.

více informací

havran polní

Corvus frugilegus

Eurasian Rook - Saatkrähe

Řád: Pěvci Čeleď:krkavcovití

Je to společenský, převážně tažný velký zpěvný pták, obývající většinu Eurasie. V ČR hnízní v Polabí.

více informací

holub dvoubrarvý

Ducula bicolor

Pied Imperial-pigeon - Zweifarben-Fruchttaube

Řád: Měkkozobí Čeleď:holubovití

Obývá Zadní Indii a Sundské ostrovy. Žije v pobřežních lesích, mangrovových porostech a plantážích kokosových palem. Živí se zejména plody a ovocem. V ZOO Plzeň je chován poprvé od roku 2003.

více informací

holub nikobarský

Caloenas nicobarica

Nicobar Pigeon - Mähnentaube

Řád: Měkkozobí Čeleď:holubovití

Je to poměrně velký a těžký holub, který žije skrytě na drobných ostrůvcích Indonésie. Živí se semeny, plody a pupeny.

více informací

holub růžový

Nesoenas (Columba) mayeri

Pink pigeon - Rosentaube

Řád: Měkkozobí Čeleď:holubovití

Obýval ve dvou populacích Mauritius. Jeden z nejvzácnějších ptáků světa, zachraňovaný díky mezinárodní spolupráci. Do přírody, kde jsou mu postupně zlepšovány podmínky, se vrací i mláďata vychovaná v zajetí. Nejnižší stavy v přírodě činily v roce 1984 pouhých 20 jedinců, o jedenáct let později již přes 150.

více informací

hrdlička cejlonská

Streptopelia chinensis suratensis

Spotted Dove - Gefleckte Perlhalstaube

Řád: Měkkozobí Čeleď:holubovití

Je poddruhem hrdličky čínské. Obývá parky, lesy a zahrady. Živí se semeny.

více informací

hrdlička sokorská

Zenaidura graysoni

Socorro Dove - Socorro-Taube

Řád: Měkkozobí Čeleď:holubovití

Hrdlička sokorská se ve volné přírodě nevyskytuje už 40 let – poslední potvrzené pozorování ve volné přírodě r. 1972 a v zajetí žije pouze kolem jednoho sta jedinců tohoto druhu. Hrdlička sokorská je nazývána také holubem kaštanovým a obývala ostrov Socorro a západní pobřeží Mexika. Ublížilo ji zejména zavlečení koček.

více informací

husa domácí

Anser anser f. domestica

Domestic goose - Tschechische Hausgans

Řád: Vrubozobí Čeleď:kachnovití

V ČR existuje Klub chovatelů českých hus. Česká husa je naším původním plemenem, které patří k nejstarším užitkovým plemenům zvířat nejen u nás, ale i v Evropě.

více informací

husa indická

Anser indicus

Bar - headed Goose - Streifengans

Řád: Vrubozobí Čeleď:kachnovití

Nověji je nazývána husa tibetská.

více informací

husička stromová

Dendrocygna arborea

West Indian Whistling Duck - Kuba-Pfeifgans

Řád: Vrubozobí Čeleď:husičkovití

Patří s kachnami, labutěmi, husami a dalšími mezi vrubozobé ptáky. Největší zástupkyně rodu husiček obývá Kubu a okolní ostrovy.

více informací

husička vdovka

Dendrocygna viduata

White-faced Whistling Duck - Witwenpfeifgans

Řád: Vrubozobí Čeleď:husičkovití

Je to vysoce společenská husička Jižní Ameriky a Afriky. Jde o poměrně hojný druh.Dobře se adaptovala i na kulturní krajinu, kde může zemědělcům způsobovat i problémy.

více informací

husovec stračí

Anseranas semipalmata

Magpie Goose - Spaltfussgans

Řád: Vrubozobí Čeleď:husovcovití

Husovec stračí je vývojově nejpůvodnější známá husa. Vyhledává ekosystém močálů a bažin. Sameček mívá dvě partnerky, snášející do společného hnízda. Jejich noční hřadování se odehrává i na překvapivě tenkých větvích. Je to velmi společenský pták.

více informací

ibis hnědý

Plegadis falcinellus

Glossy Ibis - Brauner Sichler

Řád: Brodiví Čeleď:ibisovití

Obývá velkou část světa, Ameriky, Afriku, Asii i Evropu. Hnízdí v koloniích v rybničních a zaplavovaných oblastech.

více informací

ibis madagaskarský

Lophotibis cristata

Madagascar Crested Ibis - Mähnenibis

Řád: Brodiví Čeleď:ibisovití

Je endemitem Madagaskaru. Obývá lesy na východě i západě ostrova. Přesto, že je chráněn zákonem, je často loven pytláky a to jak dospělá zvířata, tak mláďata či dokonce jsou vybírána vejce z hnízd. Je zapsán v Červené knize ohrožených druhů.

více informací

< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI