Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
tučňák Humboldtův

tučňák Humboldtův EEP

Spheniscus humboldti

Humboldt Penguin - Humboldtpinguin

řád: Tučňáci

Tučňáci obývají v 17 druzích většinu kontinentů jižní polokoule, od pobřeží Antarktidy po jih Afriky, Austrálie, Ameriky a dokonce rovníkové souostroví Galapágy.Jsou téměř výhradně rybožraví, mezi jejich hlavní nepřátele patří tuleni.

ZAJÍMAVOST

Tučňák Humboldtův je v rámci Evropského záchranného programu plzeňskou ZOO chován i pravidelně rozmnožován od roku 1997. Za podívání stojí dvakrát denně jejich krmení, které bývá každé odpoledne v letní sezóně komentované.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt tučňák Humboldtůvtučňák Humboldtův

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete tučňák Humboldtův

FOTOGALERIE DRUHU

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI