Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
nesyt africký

nesyt africký

Mycteria ibis

Yellow-billed stork - Nimmersatt

řád: Brodiví

Nesyt africký je asi 100 cm vysoký čáp, rozšířený od Senegalu do Súdánu a na jih až do Kapska. Zdržuje se u vod a na bažinatých místech, někdy však zaletuje i na mořské pobřeží. Na lov se vydává po rozednění a potom zas pozdě odpoledne. Živí se většími druhy hmyzu, měkkýši a červy, ale především rybami a obojživelníky. Občas se zmocní i drobných hlodavců nebo ptačích mláďat. Ve velké voliéře plzeňské zoo mu dělají společnost jeřábi, racci, ibisi, pelikáni a další ptáci.

ZAJÍMAVOST

V ČR se před časem, po mnoha letech chovu, poprvé rozmnožili v jediný rok ve všech 4 zoo, které je chovají, včetně plzeňské zoo.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt nesyt africkýnesyt africký

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete nesyt africký

FOTOGALERIE DRUHU

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI