Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
volavka stříbřitá

volavka stříbřitá

Egretta garzetta

Little Egret - Seidenreiher

řád: Brodiví

Živí se drobnými bezobratlými, korýšky, a malými rybami. Nepohrdne ani hmyzem, občas loví ptáčata. V hnízdní době má dlouhá pera v týle. Hnízdí v mokřadech, lužních lesích a na ostrůvcívh obklopených vodou. Hnízda staví nejčastěji na vrbách a olších, bývají v kolonii s jinými druhy ptáků. Je tažným druhem, zimuje ve Středomoří a tropické Africe

ZAJÍMAVOST

Široce rozšířená volavka, obývá Evropu, Asii, Afriku a Austrálii. Postupným poznáním od ní byly odděleny další druhy.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt volavka stříbřitávolavka stříbřitá

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete volavka stříbřitá

FOTOGALERIE DRUHU

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI