Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
orel volavý

orel volavý

Aquila clanga

Greater Spotted Eagle - Schelladler

řád: Dravci

Orel volavý žije v nížinatých lesnatých oblastech, často blízko vodních zdrojů. Hnízdí na různých druzích stromů, výjimečně i na skalách nebo na zemi. Samice snáší v polovině května 1-3 vejce, na nichž sedí 42-44 dní. ďata se líhnou koncem června, oba rodiče se pak o ně na hnízdě starají až do konce srpna. O vzletná mláďata rodiče dále pečují 20-30 dní.

ZAJÍMAVOST

V současnosti zřídka chovaný druh, má jej jen 5 zoo v Evropě.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt orel volavýorel volavý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete orel volavý

FOTOGALERIE DRUHU

Zebra

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI