Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
Ledňák modrokřídlý

Ledňák modrokřídlý

Dacelo leachii

Blue-winged Kookaburra - Haubenliest

řád: Srostloprstí

Obývá tropické a subtropické otevřené lesnaté oblasti, bažinaté porosty dřeviny Melaleuca ericifolia, porosty podél břehů vod a farmářské oblasti. Živí se různorodou potravou, kterou vyhledává na zemi nebo v její těsne blízkosti. Loví drobne obratlovce a hmyz. V období rozmnožování si ptáci pomáhají. O potomstvo se staráchovný pár a jeden nebo více starších potomků. Hnízdí jednou ročně v dutině vysokého stromu, často 25 m vysoko nad zemí.

ZAJÍMAVOST

V prvním týdnu života jsou mláďata mezi sebou dosti agresivní a často dochází k zabití nejmladšího sourozence.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt Ledňák modrokřídlýLedňák modrokřídlý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete Ledňák modrokřídlý

FOTOGALERIE DRUHU

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI