Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
šakal čabrakový

šakal čabrakový

Canis mesomelas

Black-backed jackal - Schabrackenschakal

řád: Šelmy

Šakal čabrakový je v jižní Africe nemilosrdně pronásledován, protože místním farmářům působí velké škody na jehňatech. Jeho přirozenou potravou jsou však spíše mršiny, hmyz a různé části rostlin, někdy rovněž loví hlodavce i malé antilopy.

ZAJÍMAVOST

Šakal obecný byl v roce 1926 vůbec prvním chovancem plzeňské zoo.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt šakal čabrakovýšakal čabrakový

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete šakal čabrakový

FOTOGALERIE DRUHU

Lemur kata

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI