Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
wapiti kalifornský

wapiti kalifornský

Cervus elaphus nannodes

Tule Elk - Tule - Hirsch

řád: Sudokopytníci

Je nejmenší ze severoamerických jelenů. Kdysi si vyskytoval v hojném počtu Kalifornských údolích San Joaquin a Sacramento, což jsou polopouštní oblasti. V současnosti se jeho populace ve volné přírodě odhaduje na 3200 kusů a je chráněný. Váha dospělého samce se pohybuje okolo 220 kg a váha dospělé samice okolo 160 kg. V současnosti žije v údolí Owens a v oblastech mořského pobřeží Point Reyes v Kalifornii.

ZAJÍMAVOST

V Evropě je chová pouze berlínský Tierpark a plzeňská zoo

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt wapiti kalifornskýwapiti kalifornský

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete wapiti kalifornský

FOTOGALERIE DRUHU

Jeřáb Královský

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI