Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
klokan rudý

klokan rudý

Megaleia rufa

Red kangaroo - Rote Riesenkänguruh

řád: Vačnatci

Klokan rudý je největší z klokanů a žijících vačnatců vůbec. Samci jsou větší než samice a váží až sto kilogramů. Skáčou na zadních nohách a ocas jim slouží k udržení rovnováhy. Na krátkou vzdálenost vyvinou rychlost až šedesát kilometrů v hodině a jejich skoky jsou téměř osm metrů dlouhé. Žijí kočovně, převážně ve skupinách v suchých travnatých krajinách australského vnitrozemí a v době sucha přepadají i ranče. Během denního vedra však zalehnou do stínu a za potravou vycházejí až pozdě odpoledne. Většina samců nemá samici. Ty si přisvojuje nejsilnější samec po vzájemných soubojích.

ZAJÍMAVOST

V současnosti patří mezi nejčastěji chované druhy klokanů v zoo ČR.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt klokan rudýklokan rudý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete klokan rudý

FOTOGALERIE DRUHU

Rys

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI