Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
emu hnědý

emu hnědý

Dromaius novaehollandiae

Emu - Emu

řád: Kasuáři

Emu hnědý se často vyskytuje ve velkých hejnech a silnými běháky ničí ploty kolem pastvin. Je příslušník řádu pštrosů a po africkém pštrosu největší žijící pták. Na rozdíl od něj má emu nohy ukončeny třemi prsty. Dorůstá výšky až 1,8 m a váží asi 50 kg Běhá rychlostí až 48 km za hodinu.

ZAJÍMAVOST

Tradiční chovanec plzeňské zoo.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt emu hnědýemu hnědý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete emu hnědý

FOTOGALERIE DRUHU

emu hnědý

emu hnědý

emu hnědý

emu hnědý

emu hnědý

emu hnědý

emu hnědý

emu hnědý

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI