Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
husovec stračí

husovec stračí

Anseranas semipalmata

Magpie Goose - Spaltfussgans

řád: Vrubozobí

Vyskytuje se na severu, jihu a jihovýchodě Austrálie, jižní Nové Guinei. Obává záplavová území kolem řek, často se shromažďuje ve velkých počtech. Běžně hnízdí v koloniích, často v polygamii - jeden samec se dvěmi samicemi. Snáší 5-11 vajec, v případě polygamie obě samice snáší do jediného hnízda a na inkubaci trvající 23-25 dní se podílejí všichni tři ptáci.

ZAJÍMAVOST

V Evropě jej chová na 35 zoo.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt husovec stračíhusovec stračí

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete husovec stračí

FOTOGALERIE DRUHU

Zebra

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI