Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
pes ušatý

pes ušatý

Otocyon megalotis

Bat-eared Fox - Löffelhund

řád: Šelmy

Suché otevřené savany jsou domovem těchto v párech žijících psů. Živí se hlavně termity a jiným hmyzem a drobnými hlodavci, občas i ovocem. Mimo vačnatce mají psi ušatí největší počet (46-50) zubů. Tyto ostré jemné zuby jim umožňují živit se tvrdými brouky.

ZAJÍMAVOST

V tuzemských zoo bývají chováni zřídka, v Evropě je chová na 25 zoo.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt pes ušatýpes ušatý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete pes ušatý

FOTOGALERIE DRUHU

Lemur kata

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI