Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
papoušík šedohlavý

papoušík šedohlavý

Agapornis cana cana

Grey-headed Parrot - Grauköpfchen

řád: Papoušci

Obývá otevřené křovinné biotopy Madagaskaru, vyhýbá se lesům. Běžně žije v malých skupinkách do 20 jedinců. Základem jeho potravy jsou semena trav a bylin.

ZAJÍMAVOST

Plzeňská zoo dosáhla výjimečného odchovu u příbuzného papoušíka oranžohlavého.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt papoušík šedohlavýpapoušík šedohlavý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete papoušík šedohlavý

FOTOGALERIE DRUHU

Irbis horský

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI