Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
pštros dvouprstý

pštros dvouprstý

Struthio camelus

Ostrich - Strauss

řád: Pštrosi

Pštros je největší pták a poznat ho na základě jeho vzezření není žádný problém. Je sice příliš těžký na to, aby mohl létat, ale zato běhá s pozoruhodnou rychlostí a značně vytrvale - může cválat rychlostí až 70 km v hodině 30 minut nepřetržitě. Ve volné přírodě vede pštros dvouprstý částečně kočovný život a cestuje na dlouhé vzdálenosti při hledání přírodních travních porostů a jiné rostlinné potravy. Během roku se samci ozývají hlasitým, dunivým voláním a předvádějí velmi složitý rituál. Několik samic často klade vejce vážící až 1,5 kg do jednoho hnízda, ale o narozená mláďata se stará obvykle samec sám.

ZAJÍMAVOST

Počátkem 80. let se v plzeňské zoo vylíhli jedni z prvních tuzemských pštrosů, mláďata však byla odchována až v letech 2009 a 2010.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt pštros dvouprstýpštros dvouprstý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete pštros dvouprstý

FOTOGALERIE DRUHU

Lemur kata

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI