Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
káně rudoocasá

káně rudoocasá

Buteo jamaicensis borealis

Red-tailed Hawk - Nordamerikanischer Rotschwanzbussard

řád: Dravci

Obývá jak lesy, tak otevřenou krajinu Severní Ameriky, od středu USA po Kanadu. Hnízdí na stromech a skalách. Do hnízda z větviček a klacíků samice snáší 2-4 vajíčka, na kterých sedí 28-35 dní. Káně rudoocasá se živí především malými hlodavci, ptáky a plazy. Dokáže ale ulovit i bažanta nebo králíka. Dožívá se až 20 let.

ZAJÍMAVOST

Zoo Plzeň tento druh pravděpodobně chová poprvé a jediná z českých zoo. Žijí v expozici Sonorská poušť. Evropské zoo chovají 5 různých poddruhů i nedeterminované jedince, poddruh boralis patří k raritám.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt káně rudoocasákáně rudoocasá

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete káně rudoocasá

FOTOGALERIE DRUHU

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI