Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk

kondor havranovitý

Coragyps atratus

Black Vulture - Rabengeier

Řád: Dravci Čeleď:kondorovití

Jeden z nejmenších kondorů, samec je o něco větší než samice, váží 1,75 kg, rozpětí křídel 1,30 m. Potrava mršiny, zbytky, ovoce i exkrementy zvířat. Hnízdo na stromech a snáší 1-3 vejce, inkubace 35- 38 dní.

více informací

korálovka červenošedá

Lampropeltis alterna

Grey-banded King Snake - Texas-Königsnatter

Řád: Hadi Čeleď:užovkovití

Obývá Texas a Mexiko, dorůstá 120 cm.

více informací

korálovka kalifornská

Lampropeltis getula californiae

California Kingsnake - Kalifornische Kettennatter

Řád: Hadi Čeleď:užovkovití

Obývá písčité borové lesy JZ Severní Ameriky.

více informací

korálovka sedlatá honduraská

Lampropeltis triangulum hondurensis

Honduran Milksnake - Hondurasdreiecksnatter

Řád: Hadi Čeleď:užovkovití

Je jedním z asi pětadvaceti poddruhů korálovky sedlaté, patří mezi nejdelší. Snadno se chová v lidské péči.

více informací

korálovka sedlatá sinaloaská

Lampropeltis triangulum sinaloe

Sinaloan Milk Snake - Sinaloadreiecksnatter

Řád: Hadi Čeleď:užovkovití

Patří mezi nejčastější a nejznámější korálovky světa.

více informací

kosman bělovousý

Callithrix jacchus

Common Marmoset - Weissbüscheläffchen

Řád: Primáti Čeleď:kosmanovití

Kosman bělovousý je drobná drápkatá opička, jejíž zvukové projevy jsou velmi podobné ptačímu zpěvu. Žijí dokonce i v parcích na okrajích jihoamerických měst.

více informací

kosman zakrslý

Cebuella pygmaea

Pygmy Marmoset - Zwergseidenaffe

Řád: Primáti Čeleď:kosmanovití

Obývá tropické pralesy Jižní Ameriky, jedná se o jednoho z  nejmenších primátů světa, vážícího jen 120 g. Zdržují se hlavně na kmenech stromů, kde vykusují dolíky k získání mízy, která je v  přírodě jejich hlavní potravou. Plody a drobní bezobratlí tvoří menší část jejich jídelníčku.

více informací

Kukačka guira

Guira guira

Guira Cuckoo - Guirakuckuck

Řád: Kukačky Čeleď:

více informací

lama vikuňa

Vicugna vicugna

Vicugna - Vikunja

Řád: Sudokopytníci Čeleď:velbloudovití

Nejvácnější druh lamy, řazený do Evropského záchranného programu EEP, obohatil v létě 2008 expozice plzeňské zoo. Vystřídal divoké lamy guanako, které zdě žily 25 let, před nimi zde 30 let byly chovány lamy krotké.

více informací

leiocefalus

Leiocephalus schreibersi

Red-sided Curtytail Lizard - Schreibers Glattkopfleguan

Řád: Ještěři Čeleď:leguánovití

Barevně velmi výrazný druh leguánka s velkými odlišnostmisamce a samice. Zoo Plzeň jej rozmnožila.

více informací

lvíček zlatohlavý

Goldkopf-Löwenäffchen

Golden-headed Lion Tamarin - Goldkopf-Löwenäffchen

Řád: Primáti Čeleď:kosmanovití

Je velmi známým příkladem zvířete, o jehož přežití bojují zoologické zahrady mimo domovinu (ex situ) s nadějí na možné reintrodukce odchovaných mláďat do národních parků a rezervací. Jeho chov je řízen Evropským záchranným programem (EEP), je zapsán v Ćervené knize a je pro něj sestavena Mezinárodní plemenná kniha (ISB).

více informací

matamata třásnitá

Chelus fimbriatus

Mata-Mata - Fransenschildkröte (Matamata)

Řád: Želvy Čeleď:matamatovití

Zajímavá vodní želva, obývající především mělké řeky Jižní Ameriky. Celý svůj život tráví převážně pod vodou, kde leží na bahnitém dně na jednom místě. Zvláštní prodloužený ”nos” tvoří jakýsi chobůtek, který se želva, ležící pod vodou, nadechuje. Přesto, že jde o vodní želvu, nepatří k dobrým plavcům. Nezmění - li proto včas místo při záplavách, může se stát, že se v hlubší vodě utopí. Živí se převážně rybami a drobnými korýši.

více informací

mirikina bolivijská

Aotus azarai boliviensis

Night Monkey - Nachtaffe

Řád: Primáti Čeleď:mirikinovití

Obývají pralesní deštné i suší oblasti. Žijí v monogamii. Mláďata se s rodiči potulují až do dospělosti. Živí se ovocem, listy, květy, semeny, hmyzem, bezobratlými, obratlovci, ptačími vejci. Jako jediná z pravých opic je aktivní výhradně v noci. Délka těla 30 – 40 cm, hmotnost 900g, dožívá se 20 let. Výskyt: Jižní a Střední Amerika.

více informací

nandu papmový

Rhea americana

American rhea - Nandu

Řád: Nanduové Čeleď:nanduovití

Nandu je obyvatelem pamp s vysokou travní vegetací a v Argentině vystupuje až do výše dvou tisíc metrů nad mořem. Žije ve skupinách, kde jeden samec vládne harému asi šesti samic.

více informací

nosál červený

Nasua nasua solitaria

Ring-tailed coati - Nasenbär

Řád: Šelmy Čeleď:medvídkovití

V zoo řídce chovaný poddruh nosála červeného začala v tuzemsku první chovat plzeňská zoo

více informací

< 1 | 2 | 3 >

Rys

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI