Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
mirikina bolivijská

mirikina bolivijská

Aotus azarai boliviensis

Night Monkey - Nachtaffe

řád: Primáti

Obývají pralesní deštné i suší oblasti. Žijí v monogamii. Mláďata se s rodiči potulují až do dospělosti. Živí se ovocem, listy, květy, semeny, hmyzem, bezobratlými, obratlovci, ptačími vejci. Jako jediná z pravých opic je aktivní výhradně v noci. Délka těla 30 – 40 cm, hmotnost 900g, dožívá se 20 let. Výskyt: Jižní a Střední Amerika.

ZAJÍMAVOST

V plzeňské zoo se rozmnožuje.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt mirikina bolivijskámirikina bolivijská

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete mirikina bolivijská

FOTOGALERIE DRUHU

Rys

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI