Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
hroznýšovec duhový

hroznýšovec duhový

Epicrates c. cenchria

Rainbow boa - Regenbogenboa

řád: Hadi

Obývá v 10 poddruzích státy Střední a Jižní Ameriky, od Panamy a Kostariky až po jižní Peru a Brazílii a severní Argentinu. Jde o terestrický druh. Dorůstá délky 1,5 m. Aktivní je v noci, kdy zesvětluje své zbarvení. Loví drobné obratlovce (savce, ptáky, ještěry, žáby) , v zajetí dostává menší hlodavce a kuřata. Většinou žije samotářsky. Páří se v září až listopadu, mláďata se rodí v dubnu až červnu v počtu 8–16. Velikost mláďat je kolem 300–400 mm, hmotnost 15-25 g. Pohlavně dospívají ve 3.-4. roce života. U našich chovatelů se rozmnožuje. Zoo Plzeň chová poddruhy Epicrates c. cenchria i Epicrates c. maurus.

ZAJÍMAVOST

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt hroznýšovec duhovýhroznýšovec duhový

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete hroznýšovec duhový

FOTOGALERIE DRUHU

Ryba

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI