Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
varan ostnoocasý

varan ostnoocasý

Varanus acanthurus

Spiny-tailed Monitor - Stachelschwanzwaran

řád: Ještěři

Tento varan, dorůstající délky 70 cm, obývá suché biotopy, polopouště a buš. Úkryt si vyhledává ve skalních štěrbinách a norách. Loví hmyz a drobné obratlovce, živí se i vejci.

ZAJÍMAVOST

V Evropě jej chová kolem 40 zoo.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt varan ostnoocasývaran ostnoocasý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete varan ostnoocasý

FOTOGALERIE DRUHU

Irbis horský

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI