Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
holub dvoubrarvý

holub dvoubrarvý

Ducula bicolor

Pied Imperial-pigeon - Zweifarben-Fruchttaube

řád: Měkkozobí

Obývá Zadní Indii a Sundské ostrovy. Žije v pobřežních lesích, mangrovových porostech a plantážích kokosových palem. Živí se zejména plody a ovocem, případně semeny do velikosti muškátového oříšku. V ZOO Plzeň je chován poprvé od roku 2003.

ZAJÍMAVOST

V plzeňské zoo žil v expozici Asijksá zahrada, nyní je chován v pavilonu nosorožců.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt holub dvoubrarvýholub dvoubrarvý

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete holub dvoubrarvý

FOTOGALERIE DRUHU

holub dvoubarvý

holub dvoubarvý

holub dvoubarvý

holub dvoubarvý

holub dvoubarvý

holub dvoubarvý

Irbis horský

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI