Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sdílejte tuto stránku na Facebooku Sledujte naše videa na YouTube ZOO Plzeň na TripAdvisor
Vyberte si jazyk
Česky English Deutsch Française По-ру́сски
Zapnout zvuk
husa indická

husa indická

Anser indicus

Bar - headed Goose - Streifengans

řád: Vrubozobí

Obývá asijské hory, původem je ze Střední Asie. Její jméno indická je tak trochu zavádějící, protože tato husa v Indii pouze přezimuje. Obdržela je proto, že byla z Indie často dovážena. Žije v menších skupinách či koloniích. Hnízda bývají na zemi, ve skalních výstupech nebo v opuštěných hnízdech velkých ptáků. Samice snáší 4 - 8 bílých vajec, na kterých sedí 28 - 30 dnů.Tyto husy se pasou ve dne, jsou - li však pronásledovány, stávají se nočními ptáky a ve dne odpočívají na nedostupných vodách. Na tahu létají ve formaci písmene V a ve vedení se po 4 - 5 minutách husy střídají. Pro svou krásu, dobré vlastnosti a krotkost je s oblibou chována.

ZAJÍMAVOST

V Evropě ji chová na 150 osob.

OBLAST VÝSKYTU

Výskyt husa indickáhusa indická

TENTO DRUH NAJDETE

Kde u nás najdete husa indická

FOTOGALERIE DRUHU

Zebra

DESIGN ALEXANDR VACEK

EAZA Oficiální informační server města Plzně Unie českých a slovenských zoologických zahrad Unie botanických zahrad České republiky BGCI